ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 6, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

DSC08786

Zapada, strat protector pentru culturile agricole

DSC08786Zapada cazuta in ultimele doua saptamani a actionat ca o “plapuma” pentru culturile de toamna, protejandu-le de ger. Chiar daca a nins aproape peste tot, sunt si locuri unde viscolul a spulberat zapada si fermierii se tem ca pe acele locuri, culturile infiintate in toamna (graul, orzul si rapita), ar putea avea probleme.

Exceptand aceste zone, unde stratul de zapada nu este suficient, este important de adaugat ca omatul, pe langa protectia fata de ger, contribuie si la imbunatatirea continutului de apa din sol. In plus, zapada ajuta si prin faptul ca reprezinta un obstacol natural pentru rozatoare. Daca tinem cont si de temperaturile extrem de scazute din ultima perioada, putem lua in calcul chiar diminuarea rezervei de daunatori.

Pentru zilele viitoare, meteorologii prognozeaza precipitatii sub forma de ninsoare in mai multe zone agricole din tara, dar si temperaturi scazute. Ne dorim ca zapada sa ajunga si in zonele unde rezerva de apa este inca mica sau acolo unde, desi, a nins zapada a fost viscolita.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu