ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 6, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Alcupral 50 PU 1

Tratamente pe perioada toamna-iarna in vii si livezi, cu ALCUPRAL 50 PU!

In plantatiile pomicole si viticole, inainte de intrarea in iarna trebuie efectuate tratamente fitosanitare. Si asta pentru ca acestea duc la scaderea numarului de tratamente ulterioare, prin reducerea considerabila a infectiilor primare si a rezervei de forme hibernante ale daunatorilor.

Unul dintre tratamentele care trebuie facute in perioada de toamna-iarna este cel cu produse pe baza de cupru. Ca si produs, va recomandam fungicidul  ALCUPRAL 50 PU, ce contine 50% cupru sub forma de oxiclorura, iar prin actiunea fungicid-bactericida de contact, previne si combate boli, precum: rapanul, focul bacterian, patarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, mana.

Retineti! Tratamentul cu ALCUPRAL 50 PU se va aplica pentru o mai buna maturare (coacere) a lemnului, dar si pentru a reduce presiunea de infectie cu agenti patogeni din vii si livezi. Tratamentul trebuie efectuat atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor si a vitei de vie au cazut. Cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute pe sol. In momentul in care vor cadea toate frunzele, cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. De asemenea, trebuie spus si faptul ca, solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni de pe ramuri.

In tabelul de mai jos, aveti cultura, agentul de daunare, precum si doza pe care o puteti folosi in tratamentele fitosanitare cu ALCUPRAL 50 PU.

Cultura Agent de daunare Doza
Mar Rapanul (Venturia inaequalis)

Focul bacterian (Erwinia amylovora)

0,3% (4,5 kg/ha in 1500 l apa)
Par Rapanul (Venturia pyrina)

Focul bacterian (Erwinia amylovora)

0,3% (3 kg/ha in 1000 l apa)
Prun Patarea rosie a frunzelor (Polystigma rubrum) Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophylla) 0,2% (2 kg/ha in 1000 l apa)
Gutui Focul bacterian (Erwinia amylovora) 0,3% (4,5 kg/ha in 1500 l apa)
Cires, visin Patarea frunzelor (Blumeriella jaapi) 0,2% (2 kg/ha in 1000 l apa)
Vita de vie Mana (Plasmopara viticola) 0,3 % (3 kg/ha in 1000 l apa)

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu