ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 3, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

ERBICIDE RECOMANDATE PENTRU APLICARE IN TOAMNA LA GRAU

Produsul

s.a./producator

Doza

concentratia

Spectrul

de combatere

Ambalaj

Buc

Pret fara TVA lei/Buc

RIVAL 75 GD

clorsulfuron 75%

Alchimex+DuPont

20 g/ha

cu aplicare in toamna

 

15-20 g/ha

cu aplicare in primavara

 

grau, orz, orzoaica

Buruieni monocotiledonate anuale:

Iarba vantului (1-3 frunze), Lolium,

Coada vulpii (mediu sensibila)

Buruieni dicotiledonate anuale si perene

Stir, Neghina, Scanteiuta, Romanita, Caprita, Iarba puturoasa, Rapita salbatica,Traista ciobanului, Albastrele, Loboda salbatica, Spiculete, Palamida, Volbura, Nemtisor, Fumarita, Lingurica, Busuioc salbatic, Turita, Sangele voinicului, Urzica moarta, Urda vacii, Musetel, Trepadatoare, Mac salbatic, Hrisca

0,1 Kg

225.00

MOD DE ACTIUNE

– actioneaza ca un erbicid sistemic, selectiv fata de culturile de cereale paioase. Dupa tratament, substanta activa este absorbita prin frunze si prin radacini, buruienile fiind distruse in 7-21 zile, eficienta actiunii erbicide fiind influentata de conditiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferica si la sol, reactia solutiei solului, temperatura ambianta), de sensibilitatea si stadiul de crestere a buruienilor, precum si de momentul aplicarii tratamentelor. Eficienta erbicida maxima se obtine cand buruienile se afla in faza de rasarire in masa si de crestere activa a plantutelor, in conditii agrotehnice normale.

RECOMANDARI DE APLICARE:

– se aplica in postemergenta timpurie in toamna, inainte de infratirea gramineelor (iarba vantului, lolium). Eficacitatea erbicidului asupra acestor buruieni graminee este mai redusa daca tratamentul este facut dupa infratirea lor. O eficacitate maxima se obtine daca erbicidarea se face in conditii normale de umiditate atmosferica si la sol. Nu se recomanda executarea erbicidarii daca culturile de cereale se afla in stres hidric sau termic. In aceste conditii, erbicidarea se va face fie dupa prima ploaie, fie dupa irigarea culturii. Reusita erbicidarii in toamna va determina ca in primavara sa avem o infestare redusa cu buruieni dicotiledonate (sugel, urzica moarta, soparlita, doritoare). Lucrarea de erbicidat se aplica cu mijloace de stropit terestre, echipate cu sisteme de agitare permanenta a solutiei de stropit, in volume normale de apa (250-400 l apa/ha), asigurandu-se o acoperire cat mai buna a buruienilor. Tratamentele se fac la temperaturi de peste 50C, cand nu exista perspective imediate de ploaie (minim 2 ore) si pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii produsului pe terenurile sau culturile invecinate unde ar putea cauza efecte fitotoxice (R54). In conditii de seceta sau cu temperaturi mai ridicate, se recomanda 500 l apa/ha, iar erbicidarea sa se faca pe cat posibil, in afara orelor cu temperaturi ridicate. Daca din diferite motive se intrerupe erbicidarea pentru o perioada scurta de timp, solutiile ramase pot sa fie folosite la reluarea lucrarii de erbicidare. Erbicidarea in toamna nu exclude aplicarea unui alt erbicid in primavara pentru controlul buruienilor problema din sola respectiva.

Produsul

s.a./producator

Doza

concentratia

Spectrul

de combatere

Ambalaj

L

Pret fara TVA lei/L

LEGATO PLUS

diflufenican 100 g/l+isoproturon 500 g/l

Adama

1,25 l/ha-1,5 l/ha

preemergent

grau

Buruieni monocotiledonate anuale:

Iarba vantului

Buruieni dicotiledonate anuale:

Traista ciobanului, Musetel, Mac, Albastrele

5 L

105.00

MOD DE ACTIUNE

– este un erbicid pelicular, care contine doua substante active: diflufenican si isoproturon, substante sinergice cu spectru larg de combatere a buruienilor monocotiledonate si a unor dicotiledonate anuale.

– diflufenican creaza o pelicula uniforma la suprafata solului si este preluat deosebit de rapid de plantutele tinere ale buruienilor abia germinate. In scurt timp, apare stoparea cresterii, buruienile se ingalbenesc si in final sunt distruse.

– isoproturon este un compus ureic rezidual, care actioneaza pe o perioada lunga de timp.

– precipitatiile si umiditatea din sol activeaza rapid procesul de distrugere a buruienilor.

RECOMANDARI DE APLICARE

– tratamentul se aplica toamna, imediat dupa semanarea culturii de grau.

– produsul se dilueaza in volume normale de apa la hectar; anual se aplica un singur tratament.

– erbicidarea in toamna nu exclude aplicarea unui alt erbicid in primavara pentru controlul buruienilor-problema din sola respectiva.

Produsul

s.a./producator

Doza

concentratia

Spectrul

de combatere

Ambalaj

L

Pret fara TVA lei/L

TOLUREX 50 SC

clortoluron 500 g/l

Adama

2-3 l/ha

postemergent

grau

Buruieni monocotiledonate anuale:

Iarba vantului, Odos/Ovaz

5 L 50.00

RECOMANDARI DE APLICARE

– se aplica postemergent timpuriu (grau 1-4 frunze), dupa rasarirea culturii, cand conditiile climatice sunt favorabile.

– umiditatea din sol si precipitatiie cazute ajuta la patrunderea produsului in sol.

– norma de apa este de 300-400 l/ha.

– tratamentul se aplica cu instalatii bine reglate; pe parcursul unui an se efectueaza un singur tratament.

– avantajele aplicarii acestui produs constau in faptul ca se elimina tasarea solurilor in primavara si se asigura o combatere buna a buruienilor „problema” din culturile de cereale.

– este compatibil cu produse pe baza de isoproturon si diflufenican.

– produsul se poate aplica pe sol inghetat, dar fara zapada.

– erbicidarea in toamna nu exclude aplicarea unui alt erbicid in primavara pentru controlul buruienilor-problema din sola respectiva

Scroll To Top
Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !