ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 16, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Perdele Forestiere

Subventiile se vor obtine cu o singura cerere de plata

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat ca in 2015, fermierii romani vor depune o singura cerere de plata pentru obtinerea subventiilor, fie ca sunt crescatori de animale, fie ca sunt fermieri din zona de productie vegetala.

In acest an se modifica sistemul de depunere a cererilor de plata pentru ca vom avea o singura cerere. Toti completeaza o singura cerere, fie ca sunt crescatori de animale, fie ca sunt fermieri din zona de productie vegetala, iar in cateva zile va incepe campania de depunere la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)”, a spus ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat ca in sedinta de Guvern de saptamana viitoare va fi aprobata Ordonanta care reglementeaza modalitatea de verificare a criteriului de „fermier activ”, introdusa din 2015. Este vorba despre toti fermierii care primesc mai mult de 5.000 de euro pe ferma, indiferent de formele de sprijin. De asemenea, a mai spus ca anul 2015 va aduce o serie de modificari in ceea ce priveste acordarea subventiilor europene si nationale, in conditiile in care au fost introduse schemele pentru tinerii fermieri si pentru micii fermieri, conditiile pentru pachetul de inverzire si plata diferentiata.

sursa: agerpres.ro

Lasa un comentariu