ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 3, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Porumb Cu Buruieni 15.05.2012

Sfaturi despre semanatul si erbicidatul porumbului…

porumb cu buruieni - 15.05.2012Pentru ca in foarte multe zone agricole din tara, campania de primavara este in toi, ne-am gandit ca  ar fi util ca astazi sa vorbim despre importanta erbicidarii porumbului. Ca la orice cultura, pregatirea patului germinativ trebuie facuta dupa cerintele plantei, si nu dupa cum vrem noi sa arate pamantul. Mentionam ca terenul trebuie sa fie foarte bine nivelat, nu excesiv de maruntit, pentru a asigura o adancime uniforma de semanat. In ceea ce priveste combaterea buruienilor, se poate merge pe varianta cu doua erbicidari (preemergenta si postemergenta), dar si pe varianta cu o singura erbicidare postemergenta timpurie. Fiecare erbicidare este eficienta, insa cu intrunirea anumitor conditii. Conform specialistilor in protectia plantelor, tehnologia cu doua erbicidari este mai potrivita pentru culturile care se seamana mai devreme. Tehnologia cu o singura erbicidare este ideala pentru semanatul spre finele perioadei, pentru ca exista sanse ca buruienile sa rasara repede si masiv. Pentru erbicidarea postemergenta puteti alege unul dintre produsele: Adengo 465 SC, Arigo Pack, Astral 40 SC, Basis, Bromotril 40 EC, Buctril Universal, Callisto 480 SC, Cambio, Ceredin Super 40 SL, Cerlit, Dicopur D, Dicopur Top 464 SL, Esteron Extra, Equip, Elumis, Gardoprim Plus Gold 500 SC, Kelvin Top, Laudis OD 66, Lancelot Super, Lontrel 300, Lumax 537, 5 SE, Merlin Flexx, Melin Duo, Mistral 4 SC, Mustang, Principal, Roundap, Titus 25 DF, Titus Plus, Trek P334 SE, Zeagran 340 SE, Wing P.

Pentru mai multe detalii despre produse, consultati reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau vizitati sectiunea PRODUSE.

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !