ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Oct 18, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Laborator Agrochimie

Compania Alchimex se numara printre putinele unitati de profil din tara noastra care efectueaza analiza solului dispunand in acest sens de un laborator specializat si dotat cu echipamente de ultima generatie, de inalta performanta la nivel european.

Laboratorul de analize agrochimice ce apartine companiei ALCHIMEX, membra a grupului ALCEDO, detine certificat de atestare eliberat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Prin acest atestat, MADR si APIA vor recunoaste analizele si dozele de fertilizare recomandate de laboratorul nostru.

Laboratorul de analiza solului a luat fiinta la sfarsitul anului 2012. Scopul principal este acela de a veni in sprijinul fermierilor cu informatii despre fertilitatea solului si posibilitatile de fertilizare si ameliorare. In plan secund, personalul laboratorului desfasoara si activitati de cercetare in domeniul agrochimic si activitati educationale impreuna cu fermierii. Laboratorul a beneficiat de o investitie semnificativa, fiind orientata catre personal calificat si specializat in chimia agricola, echipamente de ultima generatie, tehnica si metodologie de lucru moderna. Printre aparatele care doteaza laboratorul se numara:

  • Cromatografe de lichide (HPLC si UHPLC), de ioni (IC) si de gaze (GC), echipate cu o serie de detectori, FID, PDA, conductivitate, fluorescenta, etc
  • Spectrofotometre UV-Vis
  • Spectrofotometru cu absorbtie atomica (AAS)
  • Analiza particulelor (PSD) prin difractie LASER
  • Echipamente pentru analiza optica, microscoape, lupe binoculare, etc.

 

 


Vezi și:

 

 

 

 

 

Scroll To Top
Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi!