ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 12, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Probe Analiza De Sol

Se infiinteaza Autoritatea Nationala Fitosanitara

In curand, va lua fiinta Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF), prin preluarea Laboratorului Central Fitosanitar, al Agentiei Nationale Fitosanitare si a unitatilor fitosanitare din cadrul directiilor pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, structuri care vor fi desfiintate.

ANF va functiona in subordinea MADR, potrivit unui proiect de hotarare publicat pe pagina de internet a MADR. Sediul ANF va fi in localitatea Voluntari, b-dul. Voluntari, nr. 11, judetul Ilfov. Potrivit sursei citate, ANF este „autoritatea competenta de reglementare si control in domeniul fitosanitar, respectiv, al organizarii si functionarii sistemelor de protectie a plantelor, de omologare, comercializare, utilizare, si control al calitatii produselor de protectie a plantelor, al reziduurilor de pesticide in plante si produse vegetale precum si al utilizarii durabile a pesticidelor”. De asemenea, va realiza venituri proprii prin perceperea de taxe si tarife pentru serviciile prestate, aprobate prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, la propunerea ANF.

Autoritatea Nationala Fitosanitara va avea ca atributie organizarea sistemului national de omologare si reomologare a produselor de protectie a plantelor, prin coordonarea activitatii de evaluare a dosarelor substantelor active. Acest lucru se va efectua in vederea aprobarii sau reaprobarii acestora, in calitate de stat membru raportor/coraportor.

sursa: stiriagricole.ro

Lasa un comentariu