ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 13, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Solar 3

Scheletul si solul din interiorul serelor si solariilor, “casa buna” pentru multi daunatori

solar-3Solutii pentru combatere!

In spatiile protejate (sere si solarii), solul este principala sursa de propagare atat pentru agentii patogeni, cat si pentru daunatori. Acest lucru nu se intampla doar pe perioada vegetatiei, ci si intre ciclurile de cultura. Numerosi daunatori pot ierna in scheletul din interiorul serelor si solariilor continuandu-si astfel evolutia. Printre daunatorii care, intre ciclurile de cultura, pot parcurge aceasta etapa in stare activa sau latenta de viata se numara: tripsul comun (Thrips tabaci), tripsul californian (Frankliniella occidentalis), paianjenul rosu comun (Tetranychus urticae), paianjenul lat (Polyphagotarsonemus latus), dar si nematodul galicol al radacinilor (Meloidogyne incognita).

Pentru a combate acesti daunatori, prima masura profilactica recomandata este dezinsectia serelor si solariilor intre ciclurile de cultura a legumelor, iar pentru acest lucru puteti utiliza, VERTIMEC 1,8 EC (1,0-1,2 l/ha).

Cea de-a doua masura profilactica care ar trebui aplicata este dezinsectia solului. Aproape toate culturile de legume din sere si solarii sunt atacate de nematodul galicol al radacinilor, pagubele cauzate de acesta putand ajunge pana la compromiterea culturilor de pe aceste terenuri. 

Dezinsectia solului se poate face pe cale chimica, cu produse care actioneaza prin emiterea de vapori sau cu actiune sistemica, ca de exemplu: LANNATE 20 SL (1,25 l/ha), BASAMID granule (250 kg/ha), VYDATE 10 G (30-64 kg/ha), VYDATE 10 L (10 l/ha), NEMATHORIN 10 G (15 kg/ha) si RAISAN 51 (700 l/ha).

Avand in vedere faptul ca, LANNATE 20 SL, NEMATHORIN 10 G, VYDATE 10 G si VYDATE 10 L sunt incadrate in categoria “T”, aceste produse pot fi utilizate numai de catre persoane autorizate. Pentru a evita aparitia acestor daunatori in sere si solarii, nu ezitati luarea unor masuri preventive, utilizand produsele recomandate.

Pentru a obtine informatii despre aceste produse, dar si despre alte produse de protectia plantelor va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra, dar si sa consultati site-ul www. alcedoltd.ro/SECTIUNEA PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu