ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Mar 28, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Captură De Ecran Din 2017.10.18 La 14.42.07

Recomandarea zilei privind erbicidarea in cultura de rapita: Aprozame, pentru postemergenta tarzie, inclusiv pe solul inghetat!

Saptamana aceasta a plouat, din nou, in majoritatea zonelor din tara, precipitatii binevenite atat pentru culturile agricole, dar, din pacate, si pentru buruieni. In cultura de rapita, pentru a erbicida in postemergenta tarzie, inclusiv pe solul inghetat, ALCEDO va recomanda in news-ul de astazi utilizarea lui Aprozame. Acest erbicid contine 400 g/l propizamid, si este recomandat pentru combaterea buruienilor mono si dicotiledonate anuale din rapita. Principala lui actiune este inhibarea cresterii radacinilor. Sfat!!! Dupa aplicare este necesara prezenta apei (ploaie, irigare) pentru a facilita absorbtia produsului prin radacini. Daca este aplicat inaintea rasaririi buruienilor, previne germinarea acestora. De asemenea, daca este aplicat dupa germinarea buruienilor, va bloca treptat cresterea si va limita actiunea lor competitiva asupra culturii.

Retineti!!!! Aprozame este unul dintre erbicidele recomandate a fi utilizate in solele in care avem, in special, buruiana Vulpia spp.

Precizam ca persistenta si actiunea erbicidului este favorizata si prelungita de conditiile reci din sol. Ca si perioada de aplicare, Aprozame se poate utiliza de la 4 pana la 8 frunze, si se poate folosi, inclusiv, pe solul inghetat, fara probleme pentru cultura. Important de adaugat este si faptul ca daca  aplicarea se face pana la sfarsitul lunii ianuarie, nu sunt restrictii in alegerea culturii urmatoare si aratura, dupa recoltarea culturii tratate. Insa, daca Aprozame a fost aplicat dupa sfarsitul lunii ianuarie este necesara efectuarea araturii inaintea semanatului cerealelor de toamna. Nu se foloseste pe soluri foarte usoare si nisipoase sau foarte bogate in materie organica. Doza omologata pentru cultura de rapita este de 1,875 l/ha.

Mentionam ca, pe langa cultura de rapita, Aprozame este omologat si pentru salata, impotriva buruienilor  mono si dicotiledonate, in doza de 3,75 l/ha.

Avand in vedere informatiile transmise, daca sunteti interesati de achizitionarea acestui erbicid, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu