ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 5, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Pro Agro sare in ajutorul fermierilor

De curand, Federatia Nationala s-a adresat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru a solicita sprijin in instituirea unei scheme de ajutor de stat prin care sa se acorde un ajutor de stat in agricultura pentru compensarea producatorilor agricoli din sectorul vegetal. Acesta se refera la pierderile cauzate de conditii climatice nefavorabile pentru anul 2015. Solicitarea vine in contextul in care seceta pedologica si atmosferica instalata a condus la reducerea rezervei de apa din sol. Aceasta situatie va duce la reducerea substantiala a productiilor pentru culturile infiintate in primavara acestui an, generand fermierilor pierderi importante de venit.

Beneficiarii sunt cei care exploateaza terenuri agricole in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociatii, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune, locatari, grupuri de producatori, cooperative agricole etc. Categoriile de culturi pentru care se propune acordarea sprijinului, sunt: culturi in teren arabil, anuale si perene, plantatii de vii si de hamei, plantatii de pomi si arbusti fructiferi, cu exceptia plantatiilor de pomi si arbusti fructiferi pentru care pierderile sunt cauzate de inghetul tarziu de primavara. Schema de ajutor de stat trebuie pusa in aplicare in regim de urgenta pentru ca plata sprijinului financiar aferent sa se faca intr-un termen rezonabil, fermierii avand posibilitatea de a-si relua ciclul de productie.

„Cred ca, atata timp, cat nu exista un alt mecanism de eliminare a riscurilor din agricultura, aceasta masura de ajutor de stat poate sa rezolve, in parte, problema generata de seceta pedologica si atmosferica din acest an“, spune Emil DUMITRU, Presedintele Federatiei Nationale Pro Agro.

sursa: www.cnproagro.ro

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !