ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 14, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Euro

Plata pe inverzire: Ce trebuie sa respectati pentru a nu va pierde subventia?

euroFermierii romani care beneficiaza de plata pe inverzire trebuie sa tina cont de anumite reguli, fixate pentru aceasta schema de plata si sa respecte termenul limita de insamantare a culturilor verzi. Cei care nu respecta regulile sunt exclusi de la plata. Pentru 2015, agricultorii au incasat 59,12 euro/ha. Asadar, fermierii trebuie sa respecte trei reguli daca vor sa nu fie exclusi de la plata pe inverzire: diversificarea culturilor, zona de interes ecologic si mentinerea pajistilor permanente.
Pentru a intelege mai bine, potrivit regulamentelor europene, zonele cu strat vegetal reprezinta zone de interes ecologic (ZIE). Zonele cu strat vegetal sunt suprafetele arabile cultivate cu: mazariche de toamna, mazare furajera de toamna, secara, orz, ovaz, trifoi, rapita, facelia, mustar, ghizdei, considerate culturi secundare, care nu participa la calculul diversificarii culturilor si care asigura acoperirea solului pe timpul iernii, pana la 1 martie. Perioada de insamantare este 1 august 15 octombrie. Data limita pana la care aceste culturi trebuie incorporate in sol este 1 aprilie.
Atentie! Zonele acoperite de strat vegetal nu includ zonele acoperite de culturi de toamna semanate in mod normal in vederea recoltarii sau a pasunatului, care participa la respectarea GAEC 4 si se pot infiinta inclusiv pe parcelele cu suprafete mai mici de 0,3 ha.
sursa: APIA

Lasa un comentariu