ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 13, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Bani Subventie 1

Peste 9 miliarde de euro prin PNDR

bani subventie (1)Comisia Europeana a transmis Romaniei decizia oficiala de aprobare a Programului National de Dezvoltare Rurala2014 – 2020. Tara noastra are alocata prin PNDR 2014-2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,348 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

Noul Program destinat dezvoltarii agriculturii cuprinde 15 masuri de finantare, iar cresterea productivitatii agroalimentare si integrarea productiei nationale in lanturi alimentare reprezinta cele doua obiective majore urmarite in noul PNDR.

Romania a fost printre primele tari care a transmis, in 2014, Comisiei Europene Programul National de Dezvoltare Rurala. Iata ca adoptarea oficiala a Comisiei Europene ne permite ca in cel mai scurt timp sa lansam toate masurile de finantare, lucru care se va intampla in cursul lunii iunie. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale este pregatita sa primeasca proiecte in sesiune continua, ceea ce constituie o noutate fata de programul anterior. NoulProgram vine cu o serie importanta de simplificari procedurale, care va permite o accesare mult mai facila si directionata spre cei ce au efectiv nevoie de finantare”, a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

sursa:madr.ro

Lasa un comentariu