ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
May 8, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Porumb Ucraina1

Pentru ca nu prezinta risc pentru sanatatea umana, animala sau mediu, EFSA respinge Greciei cererea de interzicere a porumbului OMG MON 810

porumb UcrainaAutoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a respins dovezile prezentate de Grecia in sprijinul cererii sale pentru interzicerea introducerii pe piata, pentru cultivare a porumbului modificat genetic MON 810 de la Monsanto. EFSA a precizat ca, pe baza documentatiei prezentate de Grecia, nu exista nicio dovada stiintifica care sa sprijine cererea, in ceea ce priveste riscul pentru sanatatea umana si animala sau pentru mediu. Decizia de acum a EFSA este similara cu cea din 2012 cand Autoritatea Europeana a respins o notificare a Greciei catre UE cu privire la clauza de salvgardare pentru porumbul MON 810.

In concluzie, EFSA sustine ca toate grijile cu privire la porumbul MON 810, referitoare la clauza de salvgardare invocata de autoritatile elene au fost luate in considerare anterior, in panoul de productie al EFSA pentru porumbul OMG MON 810, deci deciziile Autoritatii raman valabile.

sursa: news.agropages.ro

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !