ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 4, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Alcupral 50 PU

Pe langa actiunea fungicid-bactericida, Stiati ca produsul ALCUPRAL 50 PU ajuta si la maturarea lemnului?

Alcupral 50 PUIn plantatiile de vii, dar si cele pomicole, in perioada ce urmeaza, specialistii in protectia plantelor va atentioneaza sa nu neglijati efectuarea tratamentelor fitosanitare. Dupa cum se stie, aceste tratamente sunt foarte importante, intrucat pot duce la scaderea numarului de tratamente ulterioare, prin reducerea considerabila a infectiilor primare si a rezervei de forme hibernante ale daunatorilor.

Unul dintre tratamentele care trebuie facute in perioada de toamna-iarna este cel cu produse pe baza de cupru. ALCUPRAL 50 PU – contine 50% cupru sub forma de oxiclorura si prin actiunea fungicid-bactericida de contact, previne si combate boli, precum: rapanul, focul bacterian, patarea frunzelor, ciuruirea frunzelor, mana.

Tratamentul cu ALCUPRAL 50 PU se va aplica pentru o mai buna maturare (coacere) a lemnului, dar si pentru a reduce presiunea de infectie cu boli din vii si livezi.

Atentie! Tratamentul trebuie efectuat atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor si a vitei-de-vie au cazut. Potrivit specialistilor, cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute pe sol.

In momentul in care vor cadea toate frunzele, cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. Totodata, trebuie spus si faptul ca, solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni de pe ramuri.

In tabelul de mai jos, aveti cultura, agentul de daunare, precum si doza pe care o puteti folosi in tratamentele fitosanitare cu ALCUPRAL 50 PU.

Cultura Agent de daunare Doza
Mar Rapanul (Venturia inaequalis)

Focul bacterian (Erwinia amylovora)

0,3% (4,5 kg/ha in 1500 l apa)
Par Rapanul (Venturia inaequalis)

Focul bacterian (Erwinia amylovora)

0,3% (3 kg/ha in 1000 l apa)
Prun Patarea rosie a frunzelor (Polystigma rubrum) Ciuruirea frunzelor (Stigmina carpophylla) 0,2% (2 kg/ha in 1000 l apa)
Gutui Focul bacterian (Erwinia amylovora) 0,3% (4,5 kg/ha in 1500 l apa)
Cires, visin Patarea frunzelor (Blumeriella jaapi) 0,2% (2 kg/ha in 1000 l apa)
Vita-de-vie Mana (Plasmopara viticola) 0,3 % (3 kg/ha in 1000 l apa)

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu