ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 5, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Seceta

Pana pe 2 decembrie fermierii mai pot depune cererile privind despagubirile de seceta

secetaFermierii ale caror culturi au fost afectate de seceta in vara acestui an pot depune cererile pentru despagubiri la centrele locale sau judetene ale APIA la care au depus cererea de plata pe suprafata pana pe 2 decembrie 2015, inclusiv. Conditiile pe care fermierii trebuie sa le indeplineasca pentru a obtine acest sprijin sunt:
– Sa fie inscrisi in Registrul unic de identificare (RUI) al APIA;
-Sa fie inregistrati in evidentele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015;
– Sa detina proces verbal de constatare si evaluare a pagubelor, incheiat in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 si 20 octombrie 2015, conform legislatiei pentru situatiile de urgenta, semnat de toti membri comisiei si in care sa fie inscrise cel putin informatii privind cultura, suprafata calamitata, precum si procentul de calamitare de peste 30%;
– Persoanele fizice/asociatiile fara persoanlitate juridica sa detina atestat de producator eliberat in conditiile Legii 145/2014.
Documentele care trebuie sa insoteasca cererea de plata sunt:
– Documentul de identificare (BI/CI/CUI);
– Documentul de identitate financiara (cont bancar pentru persoane fizice/PFA/II/IF si cont Trezorerie cu sectiunea 5070 pentru persoane juridice);
– Atestatul de producator (persoane fizice si asociatii fara personalitate juridica);
– Procesul-verbal de constatare a pagubelor cauzate de seceta.
Conform OUG 45/2015, cererile se depun pana la 30 noiembrie 2015. Avand in vedere faptul ca ziua de 30 noiembrie 2015 este zi nelucratoare, cererile se vor depune pana pe 2 decembrie 2015 inclusiv.
sursa: pescurt.ro

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !