ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 7, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Pamant Uscat

Nu uitati! Astazi, ultima zi pentru depunerea cererilor referitoare la despagubirea fermierilor afectati de seceta

pamant uscatAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura reaminteste ca pana astazi, 2 decembrie se pot depune cererile aferente schemei de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de seceta severa din perioada aprilie-septembrie 2015. Platile compensatorii se acorda pentru pierderile de venit survenite la urmatoarele culturi: porumb boabe, floarea-soarelui, soia, cartof, sfecla de zahar, legume in camp, plante de nutret, pasuni si fanete.

Pentru a fi eligibili si a putea sa primeasca aceste plati, fermierii trebuie sa detina proces-verbal de constatare si evaluare a pagubelor, incheiat in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 si 20 octombrie 2015. In procesul verbal trebuie sa fie trecute informatii privind cultura, suprafata calamitata, precum si procentul de calamitare de peste 30%, dar si sa fie inregistrati in evidentele APIA cu cerere unica de plata aferenta anului 2015.

Nu sunt eligibili acestei scheme beneficiarii declarati, de APIA, neeligibili pentru schema de plata unica pe suprafata aferenta anului 2015, in urma controlului administrativ. Precizam ca fermierii care au procese verbale de constatare si evaluare a pagubelor incheiate in perioada cuprinsa intre 1 aprilie 2015 si 20 octombrie 2015 trebuie sa se prezinte la Centrele locale/Centrul Judetean ale APIA unde au depus cererile unice de plata in anul 2015, pentru a depune Cererea privind despagubirile de seceta.

sursa: agroromania.manager.ro

Lasa un comentariu