ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 13, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Alcupral 50 PU Modificat 1

Nu ratati efectuarea de tratamente cuprice in vii si livezi, in perioada de repaus

Alcupral-50-PU modificat (1)Specialistii in protectia plantelor va sfatuiesc sa nu omiteti efectuarea de tratamente, in perioada urmatoare, in vii si livezi cu produse cuprice. Aceste tratamente sunt foarte importante, intrucat pot duce la scaderea numarului de tratamente ulterioare, prin reducerea considerabila a infectiilor primare si a rezervei de forme hibernante ale daunatorilor.

Un produs pe baza de cupru este si ALCUPRAL 50 PU. Acest tratament se va aplica pentru o mai buna maturare (coacere) a lemnului si pentru a reduce presiunea de infectie cu boli din vii si livezi. Tratamentul trebuie efectuat atunci cand aproximativ jumatate din frunzele pomilor si a vitei-de-vie au cazut. Cuprul se va depune atat pe frunzele ramase pe plante cat si pe cele cazute pe sol.

In momentul in care vor cadea toate frunzele, cuprul aflat intre frunze va omori toti agentii patogeni care urmeaza sa ierneze pe sol. De asemenea, solutia ajunsa pe ramuri va actiona asupra agentilor patogeni de pe ramuri. Acest tratament este foarte important deoarece prin intermendiul lui se combat rasele rezistente ale bolilor ce s-au format pe parcursul perioadei de vegetatie, scade rezerva de boli si se asigura igiena culturala. Tratamentul de toamna cu produse cuprice mai ofera avantajul grabirii maturarii (coacerii) lemnului, dar si cresterea rezistentei ramurilor de rod ale pomilor si a coardelor vitei-de-vie la temperaturile scazute din timpul iernii. Trebuie sa stiti ca acest produs este un fungicid de contact, cu actiune preventiva si protectoare.

Asadar, daca doriti sa achizitionati ALCUPRAL 50 PU, dar si alte produse de protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola.

Lasa un comentariu