ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Oct 1, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Terenuri Agricole

Noua lege privind certificatele de producator, adoptata in toamna

terenuri-agricoleMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca spera ca din septembrie sa fie adoptata de Parlament legea care schimba modalitatea de acordare a certificatelor de producator, in asa fel incat toate pietele din tara vor fi obligate sa aiba minim 20% producatori autentici. Acesta a explicat ca fostele certificate de producator se vor numi din toamna, atestate de producator. Pentru a fi sigur ca nu vor mai fi falsi producatori, Ministerul Agriculturii a prevazut ca noile atestate, care vor fi eliberate de primarii, sa aiba obligatoriu si avizul asociatiilor producatorilor.

„Nu numai primariile sunt cele care elibereaza certificatul. Acel atestat trebuie avizat si de asociatiile reprezentative, astfel incat sa ne asiguram ca cel care solicita un atestat pentru marfa provenita de pe 5 hectare comercializeaza 5 hectare si nu mai mult decat atat. Este si o masura de protectie a producatorilor, dar si o masura de combatere a evaziunii fiscale. De asemenea, se introduce un carnet de producator, astfel incat pe transportul produselor respective, catre piata sau in zona de desfacere, sa ne asiguram ca marfa provine din locul respectiv si nu mai exista acea evaziune fiscala”, a spus ministrul Constantin.

Oficialul a anuntat ca toti producatorii, indiferent ca sunt mari sau mici, vor avea nevoie de stampila unei asociatii care sa-i recunoasca, altfel nu mai pot vinde in piete.

sursa: agerpres.ro

Lasa un comentariu