ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
May 8, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

StartMAX EPE Si StartMAX HIP 1

Ingrasamintele StartMAX, benefice pentru o radacina puternica a plantelor

O radacina puternica imbunatateste rezistenta la seceta. Pentru a avea plante puternice si tolerante la seceta, cu o crestere mai buna, avem nevoie de radacini puternice. Deci, pentru un start bun al culturilor, o rasarire uniforma si plante mai viguroase, va recomandam ingrasamintele din gama StartMAX – tehnologie superioara de valorificare a fosforului.

StartMAX EPE (Enhanced Phosphorus Efficiency) (12% N; 43% P2O5; 9% SO3; 0,8% Zn) este un fertilizant starter microgranulat, cu fosfor stabil in solutia solului, ce se solubilizeaza treptat, disponibil pentru plante pe o perioada mai lunga. Este recomandat in special pe solurile neutre sau alcaline. Asigura nutritia plantelor cu fosfor, chiar atunci cand acestea au cea mai mare nevoie fata de acest element. Fata de formulele standard, StartMAX EPE stimuleaza dezvoltarea viguroasa a radacinilor si absorbtia crescuta a cationilor din sol (calciu, magneziu, fier, mangan, zinc).

StartMAX HiP (High inner Phosphate) prezinta o formula cu azot, continut maxim de fosfor solubil in apa si zinc (11% N : 54% P2O5 : 0 + 1,5% Zn). Prin aplicarea localizata se incadreaza in conceptul Agriculturii de Precizie si respecta Principiul celor 4R, evitandu-se poluarea apelor freatice cu fosfor si reducerea fenomenului de imobilizare a fosforului in sol, datorita actiunii cationilor de calciu si magneziu din solurile alcaline cu pH > 6,5 sau a aluminiului si a fierului din solurile acide cu pH < 5,5. Astfel, se asigura o nutritie optima cu fosfor si zinc, in special in primele faze de vegetatie ale culturilor.

Alte sfaturi pentru un start bun al culturilor si radacini puternice, aici.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !