ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 12, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Bani Subventie

In atentia fermierilor: S-a stabilit 77, 42 euro/ha pentru plata unica pe suprafata

bani subventieIntr-o hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial zile trecute, avansul privind plata unica pe suprafata aferenta anului 2015 corespunde unui cuantum al platii unice pe suprafata de minimum 77,42 euro/ha.

Mai jos aveti redate cateva articole publicate in Monitorul Oficial:

Art. 2 (1) In vederea stimularii gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura in cadrul schemelor de plati directe pentru agricultura, a masurilor de piata si interventie in agricultura, precum si a ajutoarelor specifice care se finanteaza din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), se aproba, pana la finele anului 2015, alocarea temporara din venituri din privatizare de catre Ministerul Finantelor Publice a sumei de 1.616.000.000 lei, in echivalent euro, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

(2) Sumele alocate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din veniturile din privatizare si utilizate vor fi rambursate Ministerului Finantelor Publice, in euro, din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Uniunea Europeana, pana la data de 30 decembrie 2015.

(3) Din suma  de 1.616.000.000 lei se deconteaza doar cheltuielile eligibile aferente masurilor de piata si interventie in agricultura, a ajutoarelor specifice, precum si cele aferente schemelor de plata directe pe suprafata, inclusiv avansul aferent anului 2015, implicate in derularea FEGA.

Art. 3 (2) Decontarea platilor reprezentand cheltuieli aferente schemelor de plati directe, a ajutoarelor specifice si masurilor de piata si interventie se efectueaza de catre APIA prin virament in contul beneficiarului pana la data de 30 noiembrie 2015.

(3) APIA va restitui Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sumele neutilizate pana la data de 2 decembrie 2015, urmand ca acesta sa restituie la randul sau Ministerului Finantelor Publice contravaloarea in euro a sumelor neutilizate din veniturile din privatizare, pana la data de 30 decembrie 2015.

sursa: agroinfo.ro

Lasa un comentariu