ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 10, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Tractor

Guvernul anunta: Se majoreaza suma alocata pentru sprijinul acordat fermierilor la cumpararea motorinei

tractorPotrivit unei Hotarari aprobate ieri de Guvern, suma alocata in 2015 fermierilor pentru plata ajutorului de stat in scopul reducerii accizei la motorina utilizata in agricultura este majorata cu aproximativ 40%. Mai exact, de la 270,697 milioane lei la 377,472 milioane lei.

 Masura va asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizata in trimestrul III al anului 2015, la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Mentionam ca acest sprijin va permite fermierilor sa-si diminueze costurile de productie, stimuland, astfel, sectorul agricol. Din suma alocata initial in 2015 cu aceasta destinatie, 270,697 milioane lei, pentru plata ajutorului aferent trimestrelor I si II a fost utilizata suma de 248,328 milioane lei, platile aferente motorinei utilizate in trimestrul III urmand sa se faca pana la sfarsitul anului. Precizam ca plata ajutorului se face prin centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Comunicat de presa Guvernul Romaniei

Lasa un comentariu