ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Sep 25, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Erbicide

Fermieri, nu faceti confuzii: Produsele care contin coformulantul taloamina au fost retrase, si nu glifosatul!

erbicideInformatia conform careia au fost retrase 13 produse de protectia plantelor a agitat lumea agricola de la noi, multi fermieri crezand ca s-au retras de pe piata produsele pe baza de glifosat. Ei bine, nu glifosatul a fost retras, ci produsele pe baza de glifosat care contin coformulantul taloamina.

Retragerea se refera la certificatul de omologare, produsele respective putand fi comercializate pana in 22.02.2017, si utilizate de catre fermieri pana in 22.02.2018, dupa cum informeaza Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF), din cadrul MADR. Pentru stocurile de produse existente se acorda din momentul retragerii omologarii (22 august 2016) inca 6 luni pentru comercializare si distribuire si 12 luni pentru depozitare si utilizare”, explica ANF.

Aceasta perioada acordata pentru comercializare si utilizarea stocurilor existente, da timp furnizorilor sa omologheze produse care nu vor mai contine acest coformulant. Pe piata vor exista la comercializare pana in 22.02.2017 atat produse care au coformulantul, cat si produse care nu contin acest coformulant si a caror omologare nu a fost retrasa.

Lista produselor cu certificate retrase, dar si a celor care nu au in continuare omologare valabila o puteti vizualiza pe site-ul ministerului Agriculturii, www. madr.ro.

sursa: revista Sanatatea plantelor

Lasa un comentariu