ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 13, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

05

Erbicidul Tender, aliatul dumneavoastra impotriva buruienilor

05_Atunci cand vremea de afara va permite intrarea in camp si, de asemenea, inceperea efectuarii erbicidarilor este bine sa aveti achizitionate, din timp, produsele necesare culturii dumneavoastra. Asa ca, in newsletter-ul de astazi vi-l aducem in atentie pe Tender, a doua denumire comerciala a lui Dual Gold 960 EC, un produs pe care-l gasiti in portofoliul ALCEDO. Acesta este un erbicid preemergent ce are in componenta sa substanta activa S-metolaclor.

Tender asigura combaterea superioara si de lunga durata, in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Trebuie sa stiti ca, produsul ramane activ si nu se deplaseaza din zona de germinare a buruienilor. Are o solubilitate ridicata, actionand in stratul superior al solului, chiar si la cantitati mici de precipitatii. Tender este partenerul ideal in preemergenta, pentru diverse programe tehnologice.

La floarea-soarelui, se foloseste in doza de 1-1.5 l/ha. Inainte de semanat, cu incorporare superficiala (ppi) cu ajutorul combinatorului, sau preemergent, faraincorporare, daca exista umiditate suficienta. Solul trebuie sa fie bine pregatit.

Pentru cultura de porumb se utilizeaza in doza de 1-1.5 l/ha, preemergent fara incorporare imediat dupa semanat, in conditii de umiditate suficienta.

In cazul utilizarii la legumele infiintate prin rasad, se va aplica inainte de plantarea rasadurilor. Eficacitatea optima a tratamentului se obtine in conditiile de pregatire buna a patului germinativ, fara bulgari, bine maruntit in primavara, dupa aratura de toamna. Pentru a obtine cea mai buna eficacitate este foarte important sa fie aplicat cu presiune joasa si cu un volum de 150-600 l de apa.

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contactareprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu