ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Sep 25, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Porumb Boabe

Departamentul de Agricultura al Statelor Unite (USDA), Estimeaza usoare cresteri de productii la principalele culturi

porumb-boabeUSDA a lansat cele mai recente estimari si asteptari globale de productie la culturile de soia, grau, orez, porumb si bumbac, pentru anul agricol 2016-2017.

Pentru soia, pe baza prognozei anterioare, stocurile globale au fost ridicate, in special datorita cresterilor de productie la nivel mondial. Acest lucru, se datoreaza in mare parte cresterilor de productie din Statele Unite si China, compensand cu declinul din Brazilia, posibil si din India si Canada.

Productia de grau la nivel mondial, in 2016-2017, va creste cu aproape 10,1 milioane de tone, comparativ cu estimarile din anul precedent. Conform previziunilor de luna trecuta, aceasta reprezinta o crestere de 1,4 milioane de tone, datorita productiilor mai ridicate din India, Kazahstan, Australia, Brazilia si Canada.

Productia de porumb la nivel mondial este prognozata sa creasca in 2016-2017, la 1,03 bilioane tone, aceasta reflectand totusi o usoara scadere, comparativ cu prognoza de luna trecuta, unde se asteptau productii mai mici in SUA si UE.

sursa: phillipsmcdougall.com

Lasa un comentariu