ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 3, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Euro

Decizie venita de la Bruxelles: Plata subventiilor, prelungita pana pe 15 octombrie!

euroPe site-ul Comisiei Europene (CE) a aparut informatia ca Phil Hogan, comisarul pentru Agricultura sustine ca tarile care au probleme in a se incadra in termenul-limita de plata al subventiilor catre fermieri, adica 30 iunie vor putea cere o prelungire pana pe 15 octombrie.

Decizia comisarului vine ca raspuns la situatia delicata in care se afla multe state membre UE, si anume, de a nu achita la timp subventiile. Asa ca, statele care vor sa apeleze la aceasta derogare trebuie sa stie ca se aplica la nivel individual, iar subventiile pot continua si dupa data de 30 iunie fara aplicarea de sanctiuni.

Potrivit site-ului CE, daca nu s-ar introduce aceasta derogare, sanctiunile ar fi de 10% pentru platile efectuate in iulie, de 25% pentru cele in august si de 45% la platile efectuate in septembrie. Phil Hogan a tinut sa mai spuna ca derogarea nu trebuie sa fie folosita ca o scuza pentru a incetini procesul de plata a subventiilor. Acesta a facut apel catre Agentiile de Plati sa prioritizeze autorizarea tuturor schemelor, maximizand nivelul de achitare a sumelor pana la 30 iunie.

Avand in vedere informatia venita de la Bruxelles, totusi va reamintim ca de curand, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a dat asigurari fermierilor ca pana la 30 iunie vor avea banii in conturi. Speram ca acest lucru se va intampla, si Romania nu va face uz de derogarea anuntata de comisarul Phil Hogan.

sursa: Comisia Europeana

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !