ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Sep 20, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Topsin 500 SC

De ce sa utilizati Topsin 500 SC in cultura de floarea-soarelui?

Topsin 500-SCSuprafetele cultivate cu floarea-soarelui au cunoscut in ultimii ani cresteri semnificative, fiind o cultura preferata de foarte multi fermieri.Combaterea bolilor florii-soarelui a devenit o preocupare majora pentru agricultori, asa ca venim din timp cu informatii pretioase despre acest lucru.

Asadar, unele dintre bolile care creaza probleme grave in cultura florii-soarelui sunt: putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), patarea bruna si necrozarea tulpinilor, innegrirea tulpinilor (Phoma lingam), patarea bruna si frangerea tulpinilor (Phomopsis helianthi).

Trebuie stiut ca in cazul in care cultura de floarea-soarelui revine pe acelasi teren la doar 2-3 ani dupa floarea-soarelui sau rapita, pentru combaterea bolilor enumerate mai sus se recomanda aplicarea fungicidului Topsin 500 SC, in doza de 1,4 l/ha. In functie de presiunea de atac se pot efectua 1 sau 2 tratamente. Primul tratament se va efectua pana in faza de 6-8 perechi de frunze ale culturii, iar cel de-al doilea tratament se va aplica cand este format butonul floral. Primul tratament este foarte important in vederea combaterii frangerii tulpinilor. Asta chiar daca cultura arata foarte bine si pare ca nu ar necesita tratament cu fungicide, in aceasta faza se realizeaza o combatere eficienta a acestei boli.

Mentionam ca Topsin 500 SC are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ fata de un spectru larg de agenti fitopatogeni care provoaca boli ale plantelor, cu infectie de suprafata si sistemica.

Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa va protejati culturile de floarea-soarelui cu Topsin 500 SC, il puteti cumpara de la reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra agricola.

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

2 comentarii

  1. george chioarugeorge chioaru07-30-2014

    sint foarte utile informatiile prezentate si as dori sa le primesc.

  2. Medeleanu HoriaMedeleanu Horia02-11-2015

    Va multumesc pentru toate informatiile cuprinse in descrierea produselorce fac obiectul Ghidului practictic pentru

    agricultori. Sunt foarte multumit de produsele ce se gasesc in magazin,atit ca diversitate cit si de calitatea acestora.

    Va doresc numai bine si LA MULTI ANI.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi!