ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jun 24, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Vremea 02.05.2011

Cum va fi vremea in aceasta saptamana

vremea_02.05.2011In aceasta saptamana vremea va fi mai calda decat in mod normal, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -8…4°C in aproape toata tara, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, unde se va produce inghet la sol. Cea maxima se va situa intre 0…14°C, la nivelul intregului teritoriu agricol. Se asteapta precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului in aproape toata tara, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate din punct de vedere agricol.

Aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in toate regiunile agricole.

Sub aspect fenologic, orzul si graul de toamna vor parcurge fazele de rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (15-100%). Cultura de rapita semanata in epoca optima va inregistra dezvoltarea aparatului foliar (4-12 frunze). Speciile pomi-viticole se vor afla in continuare in stadiul de repaus vegetativ, la nivelul intregii tari. In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile de sezon (fertilizari faziale, taieri de rodire si tratamente fitosanitare la speciile pomi-viticole) vor fi sistate temporar.

sursa: meteoromania.ro

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !