ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 4, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Vremea Zapada

Cum va fi vremea in aceasta saptamana

vremea - zapadaIn aceasta saptamana, va predomina un regim termic al aerului mai scazut decat in mod obisnuit, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului se va situa intre -4…11°C, pe intreg teritoriul agricol, iar cea minima va fi cuprinsa intre -9…5°C in majoritatea zonelor de cultura, producandu-se inghet la sol. Din punct de vedere pluviometric, se intrevad precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in majoritatea regiunilor agricole. Local, se vor semnala intensificari temporare ale vantului.

In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in majoritatea zonelor de cultura. Deficite moderate de apa in sol (seceta pedologica moderata) se vor inregistra local in centrul tarii. In aceste conditii, procesele vegetative ale culturile de toamna vor evolua lent pe aproape intreg teritoriul agricol, cu exceptia depresiunilor din nordul si centrul tarii, unde va fi posibila stagnarea temporara a acestora. Functie de data semanatului si conditiile pedo-climatice, orzul si graul se vor afla in fazele de rasarire (50-100%), formarea frunzei a treia (30-100%) si infratire (10-100%). La rapita se va continua dezvoltarea aparatului foliar (6-15 frunze), cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor pe ansamblu buna si medie.

Pomii fructiferi si vita-de-vie vor intra treptat in starea de repaus vegetativ, continuandu-se de asemenea ingalbenirea si caderea frunzelor, in toate plantatiile.

sursa:meteoromania.ro

Lasa un comentariu