ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 5, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Vremea 02.05.2011

Cum va fi vremea in aceasta saptamana…

Sub aspect termic, in acest interval va predomina o vreme mai calda decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a tarii. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 17…25°C, in aproape toata tara, iar cea minima se va incadra intre -5…15°C, la nivelul intregii tari, valorile cele mai scazute inregistrandu-se in zonele depresionare, local fiind conditii de producere a brumei.

Despre continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm (ogor), aceasta se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema, pe aproape intreg teritoriul agricol. Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, local in centrul si sud-estul Transilvaniei, izolat in nordul Olteniei si vestul Crisanei. Referitor la starea de vegetatie a culturilor agricole, in conditiile mentionate, procesele vegetative la culturile de toamna (rapita, orz si grau) aflate in primele faze de vegetatie (germinare, rasarire si infrunzire) se vor desfasura in general normal, indeosebi in zonele cu o buna aprovizionare cu apa a solului si in ritmuri usor mai lente in restul teritoriului agricol. La hibrizii tardivi de porumb se vor finaliza lucrarile de recoltare pe ultimele suprafete. La pomii fructiferi si vita de vie se vor inregistra maturarea fructelor si a lemnului, recoltarea, precum si ingalbenirea si caderea frunzelor, in majoritatea plantatiilor. Culturile de toamna (rapita, orz, grau) infiintate la inceputul epocii optime vor parcurge germinarea, rasarirea si aparitia primelor frunze (10-100%). Starea de vegetatie a plantelor se va prezenta medie si slaba, indeosebi pe arealele agricole cu deficite de apa in sol.

sursa: meteoromania.ro

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !