ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Mar 31, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Grau Incoltit 1

Cum arata graul pe platforma de testare „ATELIER ALCEDO”, de la Deveselu?

Pe platforma de testare „ATELIER ALCEDO” din localitatea Deveselu, jud. Olt, unde au fost semanate in toamna 40 de soiuri de grau, se poate observa din imaginile si filmuletul de mai jos cum plantele au pornit in vegetatie.

Ploile cazute incepand cu 17 noiembrie 2018, dar si zapada de saptamana trecuta au furnizat semintelor un plus de apa necesar procesului de germinare si  crestere. Cu toate ca temperatura minima a aerului in camp a fost de -11 grade Celsius in anumite zile, temperatura medie din sol nu a scazut sub 2,1 grade Celsius, media temperaturilor din sol in ultimele 3 saptamani fiind de 3, 9 grade Celsius. Protectia oferita de catre stratul de zapada a avut ca rezultat pornirea proceselor metabolice si germinarea semintelor. In aceasta situatie de stres, intervine rolul microgranulatelor si produselor folosite in tratarea semintelor, acestea ajutand germenele sa emita radacini mai viguroase, care sa sustina viitoarea planta.

Recomandam fermierilor sa mearga in camp, deoarece precipitatiile cazute in ultima perioada pot ajuta culturile agricole sa rasara si sa-si continue procesul de dezvoltare, inclusiv infratirea, mai ales daca temperaturile vor fi pozitive.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu