ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Mar 29, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Atelier Alcedo Deveselu

Cum arata graul in februarie, pe platforma de testare „ATELIER ALCEDO”, de la Deveselu?

Pe platforma de testare „ATELIER ALCEDO” din localitatea Deveselu, jud. Olt, unde au fost semanate in toamna 40 de soiuri de grau, se poate observa din imaginile si filmuletul de mai jos ca aceste culturi au pornit in vegetatie.

Dupa precipitatiile acumulate in lunile ianuarie si februarie s-a constatat faptul ca indiferent de soi, graul din platforma experimentala “ATELIER ALCEDO” a rasarit si este in plin proces de dezvoltare. Temperaturile ridicate (8-10 0C) din ultima perioada si umiditatea din sol au facut ca rasarirea sa fie uniforma si cu o “densitate optima”. Totusi, este devreme pentru a spune care este densitatea reala. Trebuie sa asteptam sa vina primavara, deoarece iarna ar putea provoca pagube culturii de grau, in cazul in care o sa avem temperaturi scazute fara strat de zapada.

Ce putem spune in acest moment este ca plantele evolueaza bine, densitatea este optima, chiar daca plantele au rasarit dupa o perioada lunga de timp de la semant, in timpul iernii, sub stratul de zapada. Pe masura ce primavara se apropie, vom determina densitatea pentru fiecare soi in parte, cand vom sti exact procentul de rasarire.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu