ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 10, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Zapada

Cod galben de ploi si ninsori

zapadaMeteorologii au emis, de ieri, mai multe avertizari cod galben de ploi, ninsori si vant, valabile pentru mai multe judete din tara. In Dobrogea, Baragan si in estul si sudul Moldovei cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40-50 l/mp, arata Administratia Nationala de Meteorologie.

Avertizarea este valabila pentru judetele Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta.

Asadar, de azi de la ora 06:00, pana vineri la ora 12:00, meteorologii au emis un cod galben de precipitatii insemnate cantitativ, ninsori si intensificari ale vantului. Codul galben de ninsori si vant vizeaza judetele Maramures, Suceava, Botosani, Harghita, Covasna, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati. De asemenea, vor fi partial afectate si judetele Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Valcea si Gorj.

In intervalul mentionat, in Carpatii Orientali si Meridionali si in zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile si local se va depune strat de zapada. Vantul va prezenta intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, dar cu viteze mai mari in regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

sursa: ziare.com

Lasa un comentariu