ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 9, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

APIA

Ce subventii asteapta fermierii saptamana aceasta?

APIAAvansul din plata pe suprafata, dar si subventiile pe agromediu ar trebui sa ajunga la fermieri pana la sfarsitul lunii octombrie. Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) lucreaza intens pentru ca platile sa inceapa dupa data promisa, 16 octombrie.
APIA lucreaza intens pentru a verifica dosarele fermierilor. Agentia de Plati si Interventii in Agricultura intentioneaza sa plateasca pachetul de agromediu, restant din PNDR 2007-2013. Sunt aproximativ 100 de milioane de euro care vor fi impartite fermierilor.
Ne concentram pe zona de agromediu pentru ca, daca nu platim acesti bani acum, va trebui sa consumam din fondurile PNDR 2014-2020. Acolo e concentrare maxima. Dar si pe SAPS (plata pe suprafata- n.r.) lucram intens, unde incercam sa platim un avans mai mare de 50%. Trebuie sa vedem si care este limita bugetului aprobat la Ministerul Agriculturii”, a explicat secretarul de stat George Turtoi.
Daca se va plati un avans de 50% strict din plata pe suprafata (SAPS) inseamna ca fiecare fermier ar urma sa primeasca putin peste 36 de euro/ha. Cuantumul platii pe suprafata pentru anul acesta, comunicat de APIA, este 72,69 de euro/ha. Nu sunt luate in calcul plata pentru inverzire, plata redistributiva, plata pentru tinerii fermieri si nici sprijinul cuplat de care beneficiaza fermierii pentru diferite culturi.
sursa: agroinfo.ro

Lasa un comentariu