ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Oct 18, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

APROZAME Cover

Ce erbicid utilizam la rapita, daca am avut o toamna secetoasa?

APROZAME se poate aplica tarziu, chiar si pe solul inghetat si, in plus, combate si Vulpia spp.

Daca am avut o toamna secetoasa, asa cum a fost si anul acesta, si nu am putut aplica erbicide inainte sau imediat dupa semanat, solutia este erbicidul APROZAME (propizamid 400 g/l), care se aplica mai tarziu, dupa rasarirea culturii. APROZAME combate atat buruienile dicotiledonate anuale, cat si cateva monocotiledonate anuale, unele chiar greu de combatut, asa cum sunt ovazul salbatic, obsiga, Vulpia spp., etc. Care este avantajul acestui erbicid? Se poate aplica si mai tarziu, in perioadele reci, persistenta actiunii erbicidului fiind favorizata si prelungita de conditiile reci din sol.

Erbicidul se poate aplica din stadiul de 4 frunze (BBCH 14) pana in stadiul 8 frunze (BBCH 18). Va recomandam aplicarea timpurie pentru o combatere mai eficienta, insa si in perioadele reci asigura o eficacitate ridicata in combaterea buruienilor foarte sensibile, pana in primavara. APROZAME poate fi folosit pe solul inghetat, fara probleme pentru cultura.

De asemenea, acolo unde s-a aplicat APROZAME, in anul urmator nu mai sunt probleme cu buruieni ca ovazul salbatic, obsiga, Vulpia spp., la cultura de grau, daca acesta urmeaza in rotatie dupa rapita. Doza recomandata este de 1,875 l/ha.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi!