ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Apr 1, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Bani

Bugetul pe 2017, publicat. Ce sume sunt prevazute la agricultura!

baniDe bugetul pe 2017 depinde reluarea platilor catre fermieri. In acest sens, va precizam ca, Ministerul Finantelor a publicat astazi pe site sau, proiectul Legii bugetului pe 2017, act normativ care va ajunge pe masa Guvernului, in sedinta de miercuri, 25 ianuarie 2017!

Pe cadrul bugetar al Uniunii Europene pentru 2014-2020, Guvernul estimeaza fonduri europene pentru politica de coeziune in valoare de 4,441 miliarde de euro, iar pentru agricultura 1,18 miliarde de euro pentru Programe Nationale de Dezvoltare Rurala (PNDR) si 1,8 miliarde de euro pentru fermieri, in cadrul Politicii Agricole Comune (PAC).

Reamintim ca, platile catre fermieri vor fi reluate dupa aprobarea bugetului. APIA trebuie sa reia procesul de autorizare la plata pentru Campania 2016, mai exact transa a doua care a ramas de acordat dupa achitarea avansului. Dupa adoptare, legile bugetare anuale sunt promulgate de presedintele Romaniei si publicate in Monitorul Oficial.

De retinut! Fermierii care au incasat avansul asteapta restul banilor, iar cei care nu au intrat deloc la plata trebuie sa primeasca sumele integrale.

Banii vor fi autorizati pentru urmatoarele scheme: Schema de plata unica pe suprafata (SAPS), Schema de plata redistributiva, Schema de plata pentru practice agricole benefice pentru clima si mediu (inverzire), Schema de plata pentru tinerii fermieri, Masura 13 – Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau cu alte constrangeri specifice si Masura 214 – Plati de agromediu.

sursa: agrointel.ro

Lasa un comentariu