ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Jul 10, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Captură De Ecran Din 2017.10.18 La 14.42.07

Aveti inca buruieni in rapita? / Aprozame, erbicidul cu aplicare in postemergenta tarzie, inclusiv pe solul inghetat!

In aceasta toamna, lipsa sau distributia neuniforma a precipitatiilor a facut ca rapita sa rasara esalonat, in acest moment existand sole atat cu rapita in stadiul de 3-4 frunze, dar si sole in care rapita are peste 6 frunze. Chiar daca temperaturile au inceput sa scada, pericolul imburuienarii inca exista, mai ales in solele in care rapita este mica, erbicidarea fiind necesara si justificata. Asa ca, ALCEDO vine cu recomandarea utilizarii lui Aprozame, erbicid care se poate aplica si in postemergenta tarzie, inclusiv pe solul inghetat. Aprozame, contine 400 g/l propizamid, si este recomandat pentru combaterea buruienilor mono si dicotiledonate anuale din rapita. Principala lui actiune este inhibarea cresterii radacinilor. Sfat!!! Dupa aplicare este necesara prezenta apei (ploaie, irigare) pentru a facilita absorbtia produsului prin radacini. Daca este aplicat inaintea rasaririi buruienilor, previne germinarea acestora. De asemenea, daca este aplicat dupa germinarea buruienilor, va bloca treptat cresterea si va limita actiunea lor competitiva asupra culturii.

Retineti!!!! Aprozame este unul dintre erbicidele recomandate a fi utilizate in solele in care avem, in special, buruiana Vulpia spp.

Mentionam ca persistenta si actiunea erbicidului este favorizata si prelungita de conditiile reci din sol. Ca si perioada de aplicare, Aprozame se poate utiliza de la 4 pana la 8 frunze, si se poate folosi, inclusiv, pe solul inghetat, fara probleme pentru cultura. Important de adaugat este si faptul ca daca  aplicarea se face pana la sfarsitul lunii ianuarie, nu sunt restrictii in alegerea culturii urmatoare si aratura, dupa recoltarea culturii tratate. Insa, daca Aprozame a fost aplicat dupa sfarsitul lunii ianuarie este necesara efectuarea araturii inaintea semanatului cerealelor de toamna. Nu se foloseste pe soluri foarte usoare si nisipoase sau foarte bogate in materie organica. Doza omologata pentru cultura de rapita este de 1,875 l/ha.

Precizam ca, pe langa cultura de rapita, Aprozame este omologat si pentru salata, impotriva buruienilor  mono si dicotiledonate, in doza de 3,75 l/ha.

Avand in vedere informatiile transmise, daca sunteti interesati de achizitionarea acestui erbicid, va recomandam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO din zona dvs. agricola.

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu