ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 3, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Gandacul Din Colorado

Atentie la Gandacul din Colorado! Va poate aduce probleme in culturile de cartof

gandacul din ColoradoMai multi legumicultori din sudul agricol al tarii ne-au semnalat aparitia in culturile de cartof a gandacului din Colorado, ca urmare a conditiilor meteo favorabile aparitiei acestui daunator, din ultimele saptamani. Gandacului din Colorado (Leptinotarsa decemlineata) ataca mai ales plantele din familia Solanaceae, pagubele cele mai importante fiind inregistrate la culturile de cartof. Adultii rod frunzele, producand perforatii neregulate pe suprafata limbului si in final, chiar scheletuirea acestora. Potrivit specialistilor in protectia plantelor, un adult poate consuma in numai 2-3 zile, intreaga suprafata foliara a unei plante. Pentru a putea combate gandacul din Colorado, se recomanda a se utiliza urmatoarele insecticide, cu o eficienta foarte buna: Actara 25 WG, Calypso 480 SC, Coragen, Decis 25 WG, Fastac 10 EC, Fury 10 EC, Kaiso Sorbie 5 EG, Karate Zeon, Lamdex 5 EC, Laser 240 EC, Mavrik 2F, Mospilan 20 SG, Nuprid Al 200 SC, Nurelle D 50/500 EC, Proteus OD 110, Pyrinex Quick si Vantex 60 CS.

Este important de reamintit faptul ca efectuarea tratamentelor cu insecticide se realizeaza in zilele insorite, fara vant, la temperaturi mai mici de 25 grade Celsius.

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produse, luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dvs. sau consultati SECTIUNEA PRODUSE.

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !