ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 5, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Porumb

Atentie la Diabrotica virgifera virgifera!

porumbporumbIn culturile de porumb, mai ales cele din partea de vest a tarii, in aceasta perioada exista riscul aparitiei viermelui vestic al radacinilor de porumb (Diabrotica virgifera virgifera). Pentru a preveni aparitia acestui daunator in culturile dumneavoastra de porumb, trebuie sa aveti in vedere inca de la inceputul semanatului doua elemente: rotatia culturii si folosirea de samanta tratata cu insecticid omologat pentru Diabrotica virgifera. Despre adultii de Diabrotica virgifera va putem spune ca  zboara in culturile de porumb din iunie pana in octombrie. Aparitia in masa se inregistreaza incepand cu prima jumatate a lunii iulie si se continua in august. La inflorirea porumbului, adultii se hranesc cu polen sau cu matasea abia aparuta. Ca masura de combatere, acum in vegetatie, specialistii in protectia plantelor recomanda utilizarea unor insecticide, cum ar fi: AVAUNT, CALYPSO 480 SC, DECIS MEGA 50 EW, FASTER 10 CE, FURY 10 EC, KAISO SORBIE 5 WG, KARATE ZEON,  PYRINEX 25 SC.

Daca doriti sa achizitionati aceste produse sau alte produse de protectia plantelor, va rugam sa luati legatura cu reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra sau sa intrati la sectiunea PRODUSE.

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !