ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Sep 20, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Fig.1 Atac De Alternaria Solani Pe Frunze Tulpini Si Fructe

Atentie la alternarioza in cultura de tomate!

Producerea tomatelor este o activitate economica si alimentara de mare importanta, Romania ocupand locul opt in topul celor mai mari producatori de tomate din UE. La ora actuala, aceasta cultura permite obtinerea de profituri semnificative, in special in cazul aplicarii tehnologiilor performante.

Alternarioza sau patarea bruna a tomatelor este o boala frecvent intalnita in culturile de tomate. Este provocata de agentul patogen Alternaria solani, ce se regaseste in toate regiunile unde se cultiva legume solanacee. Daca nu este combatuta la timp cu produse fitosanitare eficiente, boala se poate extinde rapid si poate duce la stagnarea cresterii tomatelor, ofilirea plantelor si chiar uscarea acestora.

Mai multe detalii despre masurile care se pot aplica, dar si despre produsele omologate pentru combaterea alternariozei, puteti citi aici.

Sursa foto: Cristina Luminare, ICDPP Bucuresti

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi!