ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
May 8, 2021
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

APDRP

APDRP devine Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale

APDRPReorganizarea si transformarea APDRP in Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a fost gandita pentru a imbunatati capacitatea institutionala de a se implementa Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Prin aceasta reorganizare se va reducere durata de analizare a solicitarilor de finantare, se vor descentraliza unele activitati la nivelul structurilor judetene ale Agentiei si se va realiza un control mult imbunatatit al utilizării fondurilor platite. De asemenea, se va reduce timpul necesar pentru solicitarea fondurilor europene (un alt exemplu concret este implementarea sistemului de depunere on-line a Cererii de finantare pentru majoritatea masurilor de investitii disponibile prin PNDR).

AFIR preia patrimoniul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit si atributiile ce decurg din functia de monitorizare a Programului SAPARD, precum si cele de implementare tehnica, plata si monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013. Mai mult decat atat, AFIR va respecta criteriile de acreditare pe toatăperioada pentru care i-a fost conferit managementul asistentei prin deciziile Comisiei Europene.

Astfel, reorganizarea Agentiei va asigura derularea in bune conditii a managementului PNDR 2007 – 2013, precum si absorbtia eficienta a fondurilor europene puse la dispozitia Romaniei prin PNDR 2014 – 2020.

sursa: Comunicat de presa APDRP

Vrei să primești astfel de știri direct pe e-mail?Alcedo te ține la curent zilnic cu cele mai noi informații tehnice, economice și juridice din domeniul agricol.

Lasa un comentariu

Lucrezi în domeniul agricol? E important să fii informat la zi !