ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 13, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Bani Subventie

Anunt important de la seful APIA: Ce fermieri vor intra saptamana aceasta la plata?

bani-subventieSaptamana aceasta, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) urmeaza sa prioritizeze la plata fermierii care au angajamente pe agromediu, anunta Adrian Pintea, directorul general APIA. Mai exact, este vorba despre masura 10, pachetele 4 – culturi verzi si 7 – terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru “gasca cu gat rosu”.

Potrivit directorului APIA, fermierii urmeaza sa primeasca un cuantum de 128 euro/ha pentru pachetul 4 si 250 euro/ha pentru pachetul 7. Platile pe agromediu sunt niste plati compensatorii pe care agricultorii le primesc anual, ca o compensatie pentru costurile suplimentare pe care le au cei care se angajeaza sa respecte conditii de protejare a mediului inconjurator, pe o perioada de minim 5 ani.

Mai mult, directorul Adrian Pintea a mai spus ca incepand cu ziua de 5 decembrie va incepe demararea platilor integrale. “De pe 5 decembrie, va incepe autorizarea efectiva a platilor finale. Va exista un prim esantion de 300.000- 400.000 de fermieri care vor intra in prima transa”, ne-a mai spus Adrian Pintea. Pana in prezent, APIA a platit avansuri de circa 748.832.000 euro, pentru 718.000 de fermieri.

sursa: stiriagricole.ro

Lasa un comentariu