ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Aug 7, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

Legume

Ajutor financiar pentru legumicultori

legumeDe anul acesta, in programul de ajutoare financiare cuplate este inclusa o schema noua de plati prin care sunt sprijiniti cultivatorii de legume. „Fiecare stat membru al Uniunii Europene are dreptul sa utilizeze 13% din banii europeni pentru un sector cu probleme. La noi, vor fi stimulati cultivatorii de legume in spatii protejate, dar si cei care cultiva legume si fructe destinate procesarii”, a declarat Aurel Tanase, presedintele Organizatiei Interprofesionale Nationale Prodcom Legume si Fructe din Romania.

Sprijinul financiar cuplat se da pentru: mazare si fasole – 500 de euro/ha/an, pentru legumele cultivate in solarii – 3.200 de euro/ha/an, pentru legumele cultivate in sere – 6.300 de euro/ha/an, pentru tomatele destinate procesarii -1.400 de euro/ha/an, pentru castravetii cornison destinati industrializarii – 500 de euro/ha/an, pentru mar, prun, cais, piersic, cires si visin – 320 de euro/ha/an.

Foarte important de stiut pentru cultivatorii de legume si fructe: aceste subventii se primesc doar la sfarsitul anului. “Fermierii sunt eligibili doar daca justifica cu documente ca au valorificat productia si au livrat legumele si fructele unor fabrici spre procesare”, a adaugat Aurel Tanase.

sursa:infoferma.ro

Lasa un comentariu