ALCEDO | Prietenul recoltelor sanatoase
Apr 5, 2020
GRATIS! Fii la curent zilnic
cu noutatile din domeniul agricol
+40 (21) 310.83.49
office@alcedo.ro

Archive: Posts

MAZARE Cover

Actualitate: a inceputul semanatul mazarii!

Am putea spune foarte usor ca anul acesta iarna nu a fost iarna, ci mai degraba o primavara mai rece. Temperaturile foarte de mari din ultimele zile confirma ca avem un inceput de an mai cald decat anul trecut. Cum pentru mazare insamantatul se recomanda a se face primavara cat mai devreme, cand terenul permite, iata-ne la final de ianuarie/inceput de februarie cu suprafete deja insamantate, mai ales in zona de sud a tarii. Mazarea rezista la frig, iar plantele abia rasarite vor suporta temperaturi usor negative.
In functie de prognoza si in alte zone va demara semanatul. Ce soiuri va recomandam? Pentru acest sezon, specialistii ALCEDO au ales pentru fermierii iscusiti 5 soiuri de mazare: AUDIT, BOXER, NAVARRO, TRENDY si VOLT. De ce vi le recomandam? Pentru ca sunt soiuri ce au o rezistenta buna la boli si la cadere si, de asemenea, prezinta un potential de productie ridicat.
Sa nu uitam insa ca, de exemplu, cultura de mazare este sensibila la concurenta buruienilor, aceasta fiind principala problema care trebuie avuta in vedere. Deci cum o intretinem?
Puteti citi aici lucrarile de ingrijire in cultura de mazare.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: http://aplicatia.alcedoltd.ro/

Echipa ALCEDO

Lasa un comentariu